Nike lancerede for nyligt en specialudgave af Mercurial Vapor XI for at hylde Black History Month. Black History Month fejres i USA, Canada og Storbritannien for at mindes de historiske begivenheder, der har fundet sted i forbindelse med den afrikanske diaspora. Nike introducerede første gang BHM kollektionen i 2005 med formålet om at hylde den afroamerikanske arv og historie.

Tidligere har Nike udgivet deres BHM Limited Edition fodboldstøvler indenfor siloerne Mercurial Superfly og Magista Obra, men i år har Nike altså valgt, at det skulle være Mercurial Vapor modellen. Mercurial Vapor XI BHM har derfor fået et helt unikt design, hvor støvlens sorte overdel er beklædt med grafiske hvide linjer, som hver er kombineret med en farve, i enten rød, gul, grøn eller blå. Linjerne symboliserer rødderne for de forskellige samfund, der efter en lang historie i dag lever sammen. I støvlens indersål er ordet ”Equality” inkorporeret i hvid, mens øvrige detaljer såsom diverse Nike logoer er i guld, hvilket matcher BHM-logoet på støvlens hæl.

Mercurial Vapor XI BHM er udstyret med en overdel i Teijin, som er et tyndt og fleksibelt materiale, der giver dig et tæt og direkte touch på bolden. På overdelen findes riller, der løber horisontalt henover støvlen og skaber en øget friktion mellem støvlen og bolden. Derved får du et bedre touch på bolden og mere præcise boldberøringer ved afleveringer og spark. Overdelen er derudover behandlet med ACC-teknologi, der sikrer et godt greb i bolden uanset vejret.

For at sikre et optimal lockdown er støvlens pløs en fastgjort del af støvlen og fungerer derfor tæt sammen med skelettet. Når snørebåndene spændes, vil overdelen smyge sig tæt omkring din fod, hvormed der opnås et komfortabelt og sikkert fit.

Mercurial Vapor XI BHM er udstyret med en unik ydersål, der er udviklet så den følger fodens naturlige form. Nike har udviklet et knopsystem designet til acceleration og opbremsninger, så du får et godt greb i underlaget og en optimal udnyttelse af dine kræfter.

Nike Mercurial Vapor XI BHM Limited Edition kan købes hos Nike nu. Men man skal slå til hurtigt, da størrelserne forventes at være væk snart.

Følg os på Instagram og Facebook, hvor vi holder dig opdateret på nyheder, kommende udgivelser og meget mere.

FORHANDLERE

Billeder fra Soccer Bible