Ingen FIFA 19 udgivelse. Kan du forestille dig det? Det lyder ikke rart, men muligvis er det netop, hvad der kommer til at ske.

Electronic Arts har nemlig planer om at stoppe deres årlige udgivelser af spil som Madden NFL og FIFA, hvilket betyder, at spillene i stedet vil opdateres løbende online eller gennem abonnement, fortæller Electronic Arts’ administrerende direktør, Andrew Wilson i et interview til mediet Bloomberg.

I nogle lande er EA allerede gået over til andre releasingformer. I Korea og Kina forsøger EA i stigende grad at udføre opdatering af deres større sportsspil som FIFA ved regelmæssige opdatering. Ofte findes der ikke de store ændringer i spillenes gameplay. Derfor har EA planer om at der, i stedet for den årlige udgivelse af en ny version af et spil, vil komme såkaldte ”drop codes” hver fjerde år, hvor brugerne således gennem et abonnement selv kan opdatere deres spil. I stedet for de årlige fysiske udgivelser, skal man til at tænke spillene som 365-dages service som kan abonneres.

Andrew Wilson forklarer, at forbruget af underholdningsmedier i løbet af de sidste fem år har ændret sig til at være en kombination af streaming og abonnement. Det har ændret den måde, vi ser fjernsyn. Det har ændret den måde, vi lytter til musik. EA udgav for tre år siden Madden NFL som mobilversion, og har siden da ikke kommet med ny version men i stedet opdateret den eksisterende ved hver sæsonstart.

Hvordan ville du have det med et årligt digitalt abonnement af FIFA, i stedet for de fysiske udgivelser af spillet?

Du kan se interviewet hele interviewet med EA’s administrerende direktør Andrew Wilson her:

Følg os på Instagram og Facebook, hvor vi holder dig opdateret på nyheder, kommende udgivelser og meget mere.