Guide til billige fodboldstøvler

Er du på jagt efter billige fodboldstøvler, får du her en række gode råd til at spotte de gode, men billige modeller. Der findes vel ikke et større udvalg, end der gør i dag. De forskellige producenter producerer i hobetal, og der udvikles kontinuerligt på nye typer pasform, materiale, overdel, sål, sweet spots og mange andre ting, der er med til at forbedre støvlens performance. Er det vigtigt for dig, at du får en støvle, der har stor funktionalitet til små penge, har stort set alle de kendte producenter et sortiment af lidt billigere støvler, som du kan få til en god pris.

Hvad skal du gå efter?

Når du skal se efter nye støvler, bør du først og fremmest overveje, hvilket materiale du har det bedst med. Skal det være læder eller skind? I dag bliver der produceret nogle formidable støvler, som har en ultra tynd overdel, således at det føles som at have en sok på fødderne.

Læder fodboldstøvler

Læder er stadig det mest brugte og ikke mindst det mest populære materiale. Dels fordi at du får en uovertruffen komfort, men også fordi at det er et yderst stabil, holdbart og slidstærkt materiale, som kan holde i flere sæsoner. Desuden giver det en vidunderlig boldføling, da du har en meget bedre kontakt gennem læderet. Læder tilpasser sig i øvrigt din fod efter kort tid, hvorfor den sidder perfekt på din fod. Disse fås stadig relativt billigt, hvis du sammenligner med nyere støvler, der snildt kan snige sig over 2.000 kr. Du kan med fordel se efter Nike Tiempo, Adidas Copa Mundial og Puma King. De gamle travere holder stadig 100%.

Fodboldstøvler med kunstig overdel

Der bliver i stigende grad fremstillet fodboldstøvler, som er lavet af et kunstigt materiale – navnlig mikrofibre. Fordelen ved dette materiale er, at det er meget let og tyndt. Du slipper derfor for tunge støvler, der bliver endnu tungere, når det regner. Det giver også et meget bedre touch på bolden, da du kan mærke den igennem den meget tynde overdel. Det er særligt de nyere versioner af Adidas, Nike og Puma, der er fremstillet i dette materiale. Vil du have en let støvle, er det Adidas Adizero, Nike Mercurial Vapor/Hypervenom og Puma EvoSPEED, som er de fremmeste fodboldstøvler på markedet. Disse laves alle i en billigere udgave, som tilbydes til en ganske overkommelig pris i forhold til den originale. Omkring 1.000 kr. må du slippe for et par af de billige.

Fodboldstøvler med vævet overdel

Det nyeste skud på stammen er en vævet overdel, som du ser på for eksempel Nike Mercurial Vapor Superfly eller Adidas Samba Primeknit, hvor det er vævet stof i små snore. Disse er indbegrebet af komfort, da det vitterligt er som at bære en sok. Vil du have det ypperste inden for design og stil, er det her et godt valg. Disse fås også i en billigere udgave, som er til at betale for.

Hvad skal de bruges til?

Fodboldstøvler er meget forskellige. Lige så forskellige, som de positioner der er på banen. Og præcis derfor bør du også se efter et par billige fodboldstøvler, som passer godt til din position på banen. Der er sket meget inden for designet af fodboldstøvler de seneste 10 år, hvor der for alvor er blevet skabt individuelle støvler til enhver spiller på banen. Er du angriber, har du behov for en let og hurtig støvle, hvorimod du som forsvarsspiller har brug for en med mere støtte og ballast.

Til angriberen

Ja, vi har været inde på, hvilken type støvle der gavner angriberen mest. En let og hurtig en med et stort sweet spot, som giver en fortræffelig føling med henblik på at lave gode førsteberøringer. Der skal samtidig være masser af agilitet og power, så du kan foretage hurtige vendinger.

Til målmanden

Som målmand er det vigtigt, at du har en robust og stabil støvle, som samtidig er fleksibel, når du pludselig må smide dig hurtigt. Der skal være en power og en dynamik, som gør dig agil og hurtig på fødderne, når det kræves. Komfort og beskyttelse er også værd at se efter, da du ofte står meget stille eller bevæger dig lidt.

Til midtbanespilleren

Der findes forskellige typer midtbanespillere; defensive, offensive og allround. Er du spilfordeler, er det godt at have en let og hurtig støvle, som giver dig fart, når du skal op i tempo. Samtidig skal den have en god tyngde, som er formidabelt til at lægge gode pasninger og frispilninger i dybden. Du skal under alle omstændigheder som midtbanespiller have et godt første-touch på bolden, således at du hurtigt kan ekspedere bolden videre med det kølige overblik.

Til forsvarsspilleren

Har man sin position i forsvaret, kan man sagtens gå på kompromis med vægten. Tidens trend er, at fodboldstøvler skal være så lette som muligt. Men når man skal modstå tacklinger og knubs, vil det optimale være, at spille i en tungere og mere modstandsdygtig fodboldstøvle. Samtidig har du brug for en støvle, som kan sende præcise afleveringer videre til midtbanen.

Hvad skal du holde øje med?

Når du leder efter billige fodboldstøvler, kan du med fordel læse diverse anmeldelser af de forskellige støvler. Vi har alle unikke fødder, hvorfor nogle vil synes, at en støvle er god, mens andre ikke kan lide den. Først og fremmest er det et godt råd at vælge nogle af de mest anerkendte producenter. Nike, Adidas og Puma har i årevis formået at lave rigtig gode kvalitetsstøvler i alle prisklasser. Vil du være sikker på at få en fornem kvalitet – selv i de billigere udgaver – er disse fremragende til dig, der spiller et par gange om ugen. Der er masser af støvler til relativt billige penge, hvis du sammenligner med de nye, dyre versioner, som sagtens kan koste over 2.000 kr.

Vælg kvalitet frem for alt

Det er ikke altid, at det er de mest farvestrålende støvler, der er de bedste – og især ikke de bedste for dig. Har du en meget sart fod, skal du måske ud i en læderstøvle, som den gode gamle Puma King. Er du til det spraglede look med flotte farver, er Nike, Adidas og Puma på banen med deres vildeste udbud, som bestemt er et blikfang. Husk bare på, at det vigtigste er holdbarheden. Vælg en støvle, der sidder godt på din fod – så du ikke glider rundt i den. Vælg kvalitet frem for alt, når du vælger en billigere støvle. Det er vores bedste bud på, hvordan du får mest for pengene.

Hvor kan jeg købe billige fodboldstøvler?

En enkelt Google søgning giver dig rigtig mange steder at købe billige fodboldstøvler – næsten for mange. Vi har derfor udvalgt nogle enkelte webshops, som vi selv har handlet med før, som ofte har tilbud på nogle af markedets bedste fodboldstøvler fra alle de største brands. Du finder vores forhandleroversigt lige nedenfor.